Danslärarens återkomst pdf epub mobi txt 电子书 下载 2024


Danslärarens återkomst

简体网页||繁体网页
Henning Mankell
Ordfront
2000
455
0
Inbunden
9789173247573

图书标签:  


喜欢 Danslärarens återkomst 的读者还喜欢




点击这里下载
    


想要找书就要到 小哈图书下载中心
立刻按 ctrl+D收藏本页
你会得到大惊喜!!

发表于2024-06-13

Danslärarens återkomst epub 下载 mobi 下载 pdf 下载 txt 电子书 下载 2024

Danslärarens återkomst epub 下载 mobi 下载 pdf 下载 txt 电子书 下载 2024

Danslärarens återkomst pdf epub mobi txt 电子书 下载 2024



图书描述

Den 12 december 1945. Det besegrade Nazityskland ligger ruiner. Ett engelskt arméplan landar på flygplatsen i Bückeburg. En ensam passagerare med en liten svart väska som enda bagage stiger ut och blir körd i en jeep till Hameln. Där försvinner han in genom fängelseportarna.

Nästa dag avrättas nio manliga och tre kvinnliga krigsförbrytare genom hängning.

I oktober 1999 hittas den pensionerade polismannen Herbert Molin död utanför sitt ensligt belägna hus i Härjedalen. Allt tyder på att han blivit plågad till döds med de mest utstuderade metoder.

På golvet i Molins hus finns tydliga blodspår. En polis från Östersund, som undersöker fallet, tycker att de bildar ett egendomligt mönster.

Plötsligt inser han vad de betyder: i detta rum har någon dansat tango med mordoffret ...

I Borås läser den 37-årige kriminalpolisen Stefan Lindman om mordet på Molin, en polis som han en gång arbetat tillsammans med. Han får en ingivelse att åka till Sveg och ta reda på vad som hänt.

Snart kommer han att inse att det finns de som inte vill att han ska forska i Molins öde.

Han börjar ana hur skuggor ur ett ont förflutet träder fram djupt inne i de härjedalska skogarna.

Danslärarens återkomst 下载 mobi epub pdf txt 电子书

著者简介

Henning Georg Mankell (efternamnet uttalas med betoning på första stavelsen), född 3 februari 1948, är en svensk författare och teaterman. Mankell är mest känd för sina deckarromaner med kriminalkommissarie Kurt Wallander i huvudrollen. Hans böcker har sålt i över 30 miljoner exemplar.

Henning Mankell föddes i Stockholm som son till Ivar Henningsson Mankell och Ingrid Birgitta Mankell (född Bergström). Hans farfar var tonsättaren Henning Mankell. Mankells föräldrar ingick skilsmässa då han var ett år gammal och Mankell växte upp tillsammans med sin far och en äldre syster, först i Sveg i Härjedalen där hans far arbetade som domare och därefter i Borås i Västergötland. Hans mor begick självmord när Mankell var i tjugoårsåldern.

Mankell hade redan som ung en ambition att bli författare, men han hade också ett intresse för teater, studerade till skådespelare vid Skara Skolscen. Han gjorde sin första professionella teateruppsättning 1969 och var i början av 70-talet med om att starta upp en ny länsteater i Dalarna. Mankell var i ungdomen politiskt engagerad i den vänsterradikala 68-rörelsen och deltog bland annat i protesterna mot Vietnamkriget, Portugals kolonialkrig i Afrika och mot apartheidregimen i Sydafrika.[2] Han var också engagerad i föreningen Folket i Bild/Kulturfront.[2] Efter att han träffade en norsk kvinna flyttade han till Norge där han levde och verkade under större delen av 1970-talet. Under sin tid i Norge kom Mankell i kontakt med det maoistiska Arbeidernes Kommunistparti (m-l) och deltog aktivt i dess verksamhet, dock utan att vara partimedlem.[2]

Sedan många år är Mankell bosatt växelvis i Ystad, Särö och i Maputo, Moçambique, där han är chef för teatern Teatro Avenida.


图书目录


Danslärarens återkomst pdf epub mobi txt 电子书 下载
想要找书就要到 小哈图书下载中心
立刻按 ctrl+D收藏本页
你会得到大惊喜!!

用户评价

评分

秋日往事

评分

秋日往事

评分

秋日往事

评分

秋日往事

评分

秋日往事

读后感

评分

评分

评分

评分

评分

类似图书 点击查看全场最低价

Danslärarens återkomst pdf epub mobi txt 电子书 下载 2024


分享链接









相关图书




本站所有内容均为互联网搜索引擎提供的公开搜索信息,本站不存储任何数据与内容,任何内容与数据均与本站无关,如有需要请联系相关搜索引擎包括但不限于百度google,bing,sogou

友情链接

© 2024 qciss.net All Rights Reserved. 小哈图书下载中心 版权所有